» مطالب » سبک زندگی » آموزش آشپزی » برای یک خورشت قیمه خوشمزه لپه ریز استفاده کنیم یا درشت؟
لپه
آموزش آشپزی

برای یک خورشت قیمه خوشمزه لپه ریز استفاده کنیم یا درشت؟

تیر ۱۲, ۱۴۰۳ 2090

لپه یکی از حبوبات پرکاربرد در آشپزی ایرانی است که به عنوان ماده اصلی در تهیه غذاهایی چون قیمه، آش و غیره استفاده می‌شود. طعم منحصر به فرد این غذاها مرهون استفاده از لپه مناسب است. بنابراین، انتخاب نوع لپه مناسب اهمیت زیادی دارد. در این بخش از سیمادخت به شما خواهیم گفت که لپه خوب چه ویژگی هایی دارد و کدام نوع از لپه را تهیه نمایید.

ویژگی‌های لپه خوب برای پخت خورش قیمه

  1. رنگ روشن و زرد: لپه با رنگ روشن و زرد رنگ کیفیت بالاتری دارد.
  2. بدون لک و حفره: لپه فاقد لک و حفره ظاهری یکدست و مطلوب‌تری دارد.
  3.  زمان پخت کوتاه و دیرپز نبودن: لپه ای که زود پخته شده و دیرپز نباشد بهتر است.
  4. اندازه ریز: لپه ریز برای پخت خورش قیمه مناسب‌تر است زیرا ظاهر یکدست‌تری دارد.
  5.  ارگانیک و بدون افزودنی‌ها: لپه ارگانیک و عاری از افزودنی‌های شیمیایی بهترین انتخاب است.
  6.  بسته‌بندی مناسب: لپه باید در بسته‌بندی مناسب عرضه شده باشد تا کیفیت آن حفظ شود.

در مجموع، لپه ریز، ارگانیک، بدون لک و حفره و با رنگ روشن و زرد بهترین گزینه برای تهیه خورش قیمه است. این نوع لپه طعم و کیفیت بهتری به غذا می‌دهد.

بهترین نوع لپه زودپز

لپه مرغوب اغلب زودپز است و به سرعت پخته می‌شود. قبل از استفاده در غذاهای مختلف، بهتر است مقداری از آن را به تنهایی بپزید تا متوجه شوید که لپه زودپز است یا دیرپز. در صورت استفاده از لپه دیرپز، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  1.  لپه دیرپز را جداگانه بپزید تا از هدر رفتن سایر مواد غذایی جلوگیری کنید.
  2.  چند ساعت قبل از تهیه غذا، لپه را در آب ولرم خیس کنید. این کار باعث زودپز شدن لپه و کاهش گاز آن می‌شود.
  3. برای پخت لپه دیرپز، از زودپز استفاده کنید.
  4.  در زمان تهیه غذا، نمک را در ابتدا به غذا اضافه نکنید، چرا که نمک باعث دیرپز شدن لپه می‌شود.

در مورد بهترین مارک لپه، باید گفت که تفاوت چندانی میان مارک‌های موجود در بازار وجود ندارد. شما باید بیشتر به ویژگی‌های لپه مرغوب مانند اندازه یکدست و متناسب، رنگ روشن و زرد رنگ، و عدم وجود حفره در آن توجه کنید.

همچنین، بهترین نوع لپه در ایران، لپه‌ای است که در 50 کیلومتری شهر تبریز، در آذرشهر تولید و به بازار عرضه می‌شود.

به این نوشته امتیاز بدهید!

مجید شاه محمدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت