» مطالب » سبک زندگی » آموزش آشپزی » دلمه کلم برگ خوشمزه در خانه؛ آموزش مرحله‌به‌مرحله با نکات حرفه‌ای
دلمه کلم برگ خوشمزه در خانه؛ آموزش مرحله‌به‌مرحله با نکات حرفه‌ای
آموزش آشپزی

دلمه کلم برگ خوشمزه در خانه؛ آموزش مرحله‌به‌مرحله با نکات حرفه‌ای

مرداد ۳۰, ۱۴۰۴ 30122

آموزش دلمه کلم برگ؛ طعمی فوق‌العاده با ترفندهای ساده

دلمه کلم برگ یکی از پیش‌غذاها یا غذاهای اصلی محبوب در آشپزی ایرانی است که با طعم ترش و شیرین خود، طرفداران زیادی دارد. در ادامه، طرز تهیه یک دلمه کلم برگ خوشمزه و لذیذ را به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم

کلم برگ یا کلم پیچ: ۲ عدد

برنج ریزدانه معطر: ۱ پیمانه

لپه: نصف پیمانه

گوشت چرخ‌کرده گوساله: ۲۵۰ گرم

پیاز: ۱ عدد

سبزی دلمه خرد شده (شامل: پیازچه، مرزه، نعنا، جعفری، گشنیز، شوید، ترخون، تره): ۱ کیلوگرم

رب گوجه‌فرنگی: به مقدار لازم

سرکه: ۱ پیمانه

شکر: ۵ قاشق غذاخوری

رب انار، نمک و زردچوبه: به مقدار لازم

آب: به مقدار لازم

مراحل تهیه دلمه کلم برگ
۱. آماده‌سازی برگ کلم

برای نرم کردن برگ کلم دو روش وجود دارد:

روش اول: کلم‌ها را در آب و نمک بپزید تا نرم شوند.

روش دوم: کلم‌ها را در سرکه قرار دهید تا نرم شوند.
پس از نرم شدن، می‌توانید برگ‌ها را فریز کرده و سپس آن‌ها را برای استفاده خارج کنید یا اگر عجله دارید، بدون فریز کردن از آن‌ها استفاده کنید.

۲. آماده‌سازی مواد میانی

لپه‌ها را که از قبل خیس کرده‌اید، نیم‌پز کنید تا له نشوند.

برنج را نیز از قبل در آب ولرم خیس کنید.

پیاز خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی شود، سپس گوشت چرخ‌کرده، نمک و زردچوبه را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و آب آن کشیده شود.

برنج و لپه پخته‌شده را به مواد اضافه کنید. سپس سبزی دلمه خردشده را روی آن بریزید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.

کمی که مواد تفت خوردند، رب گوجه‌فرنگی و یک استکان آب جوش به آن‌ها اضافه کرده و مخلوط کنید. صبر کنید تا مواد به طور کامل پخته و آب آن کشیده شود. در نهایت زیر حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید تا خنک شود.

۳. پیچیدن دلمه‌ها

یک بشقاب لعاب‌دار را به صورت وارونه کف قابلمه قرار دهید تا دلمه‌ها به ته ظرف نچسبند و در اثر حرارت له نشوند.

یک برگ کلم را بردارید و قسمت داخلی برگ را رو به خود بگیرید.

یک قاشق از مواد میانی را روی برگ بریزید و به آرامی دلمه را بپیچید.

دلمه‌های آماده شده را یکی یکی در کف قابلمه قرار دهید، به طوری که باز نشوند.

۴. پخت دلمه‌ها

مقداری آب به قابلمه اضافه کنید تا هم‌سطح دلمه‌ها شود.

حرارت را روی متوسط قرار دهید و درب قابلمه را بگذارید تا دلمه‌ها به آرامی پخته و نرم شوند.

۵. آماده‌سازی چاشنی

سرکه و شکر را به خوبی مخلوط کنید تا شکر در آن حل شود.

برای طعم بهتر، می‌توانید مقداری نمک و رب انار نیز به آن اضافه کنید.

این چاشنی را در اواخر پخت، به دلمه‌ها اضافه کنید و اجازه دهید چند قل بزند.

برای خوشرنگ‌تر شدن دلمه‌ها، می‌توانید یک تکه کره نیز به قابلمه اضافه کنید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

زهرا شریفی

زهرا شریفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت