کشک بادمجان مجلسی با گردو؛ آموزش ساده و خوشطعم خانگی
آموزش مرحلهبهمرحله طرز تهیه کشک بادمجان سنتی با گردو
کشک بادمجان یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که علاوه بر طعم فوقالعاده، بسیار مقوی نیز محسوب میشود. بادمجان که طبع گرم و خشکی دارد، یکی از مهمترین خاصیتهایش کمکالری بودن است. همچنین، این ماده غذایی سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی بوده و منبع غنی از آهن است که برای رفع کمخونی بسیار مفید است.
در ادامه، طرز تهیه کشک بادمجان خوشمزه ایرانی را قدم به قدم توضیح خواهیم داد.
مواد لازم برای پخت کشک بادمجان
برای پخت این غذای لذیذ، مواد زیر مورد نیاز است:
بادمجان: ۵ عدد
پیاز: ۱ عدد بزرگ
سیر: ۲ حبه
مغز گردوی آسیاب شده: یک سوم پیمانه
نعناع خشک: ۳ قاشق غذاخوری
کشک: نصف پیمانه
روغن، نمک و فلفل: به مقدار لازم
روش تهیه قدم به قدم کشک بادمجان
۱. آمادهسازی و سرخ کردن بادمجان
ابتدا بادمجانها را پوست گرفته و تمیز بشویید. میتوانید آنها را به شکل دلخواه برش دهید. برای از بین بردن آب و تلخی بادمجان، روی آنها مقداری نمک بپاشید و اجازه دهید حدود ۱۵ دقیقه در نمک بمانند. پس از آن، بادمجانها را مجدداً شسته و کاملاً خشک کنید. حالا آنها را با مقدار کمی روغن درون ماهیتابه سرخ کنید. برای گرفتن روغن اضافی، میتوانید آنها را پس از سرخ شدن روی کاغذ روغنگیر قرار دهید.
۲. آمادهسازی نعناع داغ
نعناع خشک را به مدت ۱۰ دقیقه در آب قرار دهید تا خیس بخورد. سپس آن را با کمی روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا نعناع داغ آماده شود. اگر قصد دارید کشک بادمجانتان را تزئین کنید، یک قاشق از نعناع داغ را جدا کنار بگذارید.
۳. تفت دادن پیاز و سیر
پیازها را خرد کرده و در مقدار کمی روغن سرخ کنید. همین که پیاز شروع به طلایی شدن کرد، سیر رندهشده را به آن اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
۴. ترکیب مواد اصلی
بادمجانهای سرخشده را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید. با حرارت ملایم به تفت دادن ادامه دهید و همزمان با استفاده از یک قاشق چوبی، بادمجانها را له کنید.
سپس نعناع داغ (بجز مقداری که برای تزئین جدا کردید) و گردوی آسیاب شده را به این ترکیب اضافه نمایید. (نکته: اضافه کردن گردو اختیاری است اما طعم و ارزش غذایی کشک بادمجان را به شدت افزایش میدهد.)
۵. افزودن و جا افتادن کشک
کشک را جداگانه با یک چهارم لیوان آب سرد مخلوط کنید. سپس آن را به ترکیب بادمجان و پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید تا آب اضافی آن بخار شده و کشک بادمجان به غلظت مطلوب برسد و جا بیفتد.
سرو و تزئین کشک بادمجان
کشک بادمجان آماده است. برای تزئین آن میتوانید از مواد زیر استفاده کنید:
نعناع داغ
پیاز داغ
کشک (با قاشق طرح دهید)
گردو
اگر تمایل دارید، میتوانید کمی گوشت چرخکرده را جداگانه سرخ کرده و ادویه بزنید و کشک بادمجان را با آن سرو نمایید تا یک وعده غذایی کاملتر داشته باشید.


 
								 
								 
								 
								 
								