» مطالب » ورزش و سلامتی » پزشکی و سلامت » خواص گوشت شتر
خواص گوشت شتر
پزشکی و سلامت

خواص گوشت شتر

دی ۲۹, ۱۴۰۳ 1024

گوشت شتر، به دلیل غنی بودن ویتامین ها و مواد معدنی مهم خواص بی‌شماری برای سلامت بدن انسان دارد. لازم است بدانید که میزان چربی موجود در گوشت شتر نسبت به میزان چربی انواع دیگر گوشت قرمز، پایین تر است؛ به همین سبب ارزش غذایی بالایی داشته و بهترین منبع گوشت قرمز برای مصرف خوراکی انسان محسوب می شود. داشتن فواید درمانی بسیار سبب شده است که گوشت شتر نسبت به انواع دیگر گوشت قرمز قیمت بیشتری هم داشته باشد. در ادامه برخی از مهمترین خواص گوشت شتر را بیان خواهیم کرد.

گوشت شتر چه فوایدی برای سلامتی دارد؟

گوشت شتر تنها از جهت طعم لذیذ آن مورد توجه قرار نگرفته است؛ بلکه این نوع از گوشت بیشتر به سبب خواصی که دارد مورد استفاده قرار می گیرد. اکنون برخی از مهمترین فواید این گوشت لذیذ و پرخاصیت را بیان می کنیم.

• کمک به سلامت قلب

در گوشت شتر، میزان کمی چربی وجود دارد؛ لذا مصرف آن باعث افزایش کلسترول بد خون نمی شود که از این نظر برای حفظ سلامت قلب بسیار مفید است. جایگزین کردن گوشت شتر به جای گوشت گاو و بز و … می تواند تا حدود بالایی از خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی جلوگیری کند.

• مفید برای درد مفاصل

در گوشت شتر مواد مغذی مهمی از قبیل فسفر و کلسیم به میزان بالایی موجود است؛ و وجود این مواد مغذی سبب می شود که گوشت شتر برای تسکین دردهای مفاصل نیز مفید باشد.

• درمان کم خونی

گوشت شتر یک منبع سرشار آهن است؛ لذا مصرف خوراکی آن افزون بر پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری کم خونی، در صورت وجود نیز آن را درمان می کند.

• پیشگیری از سرطان

در گوشت شتر اسیدهای چرب غیر اشباع فراوانی موجود است که از تعامل با اسیدهای چرب اشباع نشده در بدن جلوگیری می کنند؛ و این گونه از مبتلا شدن به بیماری خطرناک سرطان پیشگیری به عمل می آورند.

• فاقد مواد هورمونی

در گوشت شتر برخلاف بسیاری از انواع دیگر گوشت، هیچگونه مواد هورمونی وجود ندارد؛ چرا که شتر بیشتر به صورت آزاد و در طبیعت رشد پیدا می کند و هیچ گونه دارو و مواد هورمونی را به بدن آنها تزریق نمی کنند؛ و همانطور که می دانید مراکز پرورش شتر در کشور بسیار محدود هستند.

• تقویت بدن

خواص گوشت شتر
2

ارزش غذایی نهفته شده در گوشت شتر بسیار بالا است؛ چرا که در این گوشت مواد مغذی و ویتامین های ضروری بسیاری وجود دارد. میزان کالری موجود در گوشت شتر بالا است لذا تغذیه داشتن از آن باعث دریافت انرژی زیادی در بدن می شود؛ و با مصرف آن قوا و نیروی بدنی افزایش پیدا می کند.

• پروتئین بالا

در گوشت قرمز پروتئین زیادی وجود دارد از همین رو می توان آن را تغذیه ای سالم و ارزشمند برای رشد و ترمیم عضلات بدن دانست. مصرف منظم و کافی گوشت شتر به طور پیوسته بر استقامت و قدرت عضلات بدن می افزاید.

• تقویت سیستم ایمنی بدن

با مصرف گوشت شتر، می توان سیستم ایمنی بدن خود را تقویت نمود. در واقع میزان بالای روی موجود در این گوشت، سبب بالا رفتن سطح ایمنی بدن می شود. با تقویت سیستم ایمنی بدن، کمتر درگیر بیماری های مختلف عفونی خواهیم شد.

• هضم آسان

گوشت شتر علیرغم داشتن مواد مغذی مهم، دارای هضم سریع و آسانی هم می باشد؛ که در این حالت برای تقویت سیستم گوارشی مفید است. فیبر فراوان گوشت شتر کمک می کند تا فرآیند جذب و هضم آن به راحتی شکل بگیرد و این گونه مانع از ایجاد مشکلات گوارشی می شود.

• حاوی پتاسیم بالا

میزان پتاسیم موجود در گوشت شتر بسیار زیاد است؛ و همین ویژگی آن را به تغذیه ای مفید و پرخاصیت برای سلامت قلب و کنترل فشار خون بالا تبدیل کرده است.

• مفید برای زنان باردار و شیرده

اهمیت غذایی مصرف گوشت شتر در دوران بارداری در طب سنتی زیاد است. در واقع ارزش غذایی این نوع از گوشت، سبب تقویت بدن زنان باردار می شود؛ از طرفی هم مواد مغذی موجود در آن سبب می شوند که رشد و نمو جنین به طور طبیعی و بدون اختلال شکل بگیرد. گوشت شتر همچنین از زایمان زودرس پیشگیری می کند.

• کاهش وزن

گفته شد که گوشت شتر منبعی غذایی با چربی پایین است و البته هضم راحتی هم دارد. وجود این ویژگی ها باعث شده که مصرف گوشت شتر برای کاهش وزن نیز مفید باشد. بنابراین اگر دارای رژیم غذایی لاغری هستید و نمی توانید از گوشت قرمز به زیادی استفاده نمایید؛ حتما گوشت شتر را در برنامه رژیم غذایی خود جایگزین کنید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

Avatar

پویا معتمدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت