» مطالب » سبک زندگی » آموزش آشپزی » آشپزی سریع ایرانی: ۷ غذای خوشمزه که زیر ۳۰ دقیقه آماده می‌شوند
آشپزی سریع ایرانی: ۷ غذای خوشمزه که زیر ۳۰ دقیقه آماده می‌شوند
آموزش آشپزی

آشپزی سریع ایرانی: ۷ غذای خوشمزه که زیر ۳۰ دقیقه آماده می‌شوند

تیر ۱۷, ۱۴۰۴ 60209

آشپزی سریع ایرانی: ۷ غذای خوشمزه که زیر ۳۰ دقیقه آماده می‌شوند

آیا فکر می‌کنید غذاهای ایرانی همیشه زمان‌بر هستند؟ وقتشه که نظرتون عوض بشه! در دنیای پرمشغله امروز، همه ما به دنبال غذاهای سریع، خوشمزه و سالم هستیم. خوشبختانه، آشپزی ایرانی هم گزینه‌هایی داره که می‌تونید در کمتر از ۳۰ دقیقه روی میز بذارید و از طعم اصیلشون لذت ببرید.

غذاهای ایرانی از دیرباز با طعم‌های غنی، عطرهای دل‌انگیز و تنوع گسترده‌شان در میان فرهنگ‌های آشپزی جهان زبانزد بوده‌اند. با اینکه بسیاری از غذاهای ایرانی همچون قورمه‌سبزی یا فسنجان زمان‌بر هستند، اما در مقابل، غذاهایی هم در فرهنگ غذایی ما وجود دارند که با سرعت بالا و بدون کاهش ارزش غذایی یا طعم بی‌نظیرشان، قابل طبخ هستند. این غذاهای سریع، اغلب بر پایه مواد اولیه در دسترس مانند تخم‌مرغ، سیب‌زمینی، پیاز و سبزیجات تازه تهیه می‌شوند و به عنوان نجات‌بخش روزهای پرمشغله شناخته می‌شوند.

در این مطلب، ۷ غذای محبوب ایرانی رو به شما معرفی می‌کنیم که نه تنها سریع آماده می‌شن، بلکه با عطر و بوی بی‌نظیرشون، خاطرات آشپزی‌های خانگی رو زنده می‌کنن.

۱. کوکو سبزی: عطر بهشت در کمتر از نیم ساعت

کوکو سبزی یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانیه که به خصوص برای میان‌وعده‌ها، مهمانی‌های خودمونی یا شام‌های سبک، جایگاه ویژه‌ای داره. این غذای ساده اما خوش‌طعم، ترکیبی از سبزی‌های معطر، تخم‌مرغ و چاشنی‌هاست که سرشار از ویتامین و فیبره. اگه سبزی کوکویی آماده یا فریز شده داشته باشید، این غذا رو می‌تونید در کمتر از ۳۰ دقیقه آماده کنید.

مواد لازم:

سبزی کوکویی (تره، جعفری، گشنیز، شوید): ۳۰۰ گرم

تخم‌مرغ: ۴ عدد

آرد: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری، برای انسجام)

گردو خردشده: ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)

زرشک: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)

نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم

روغن سرخ‌کردنی: به میزان لازم

طرز تهیه

اگه سبزی تازه دارید، اون رو پاک کنید، بشورید و ریز خرد کنید. اگه سبزی فریز شده است، اجازه بدید یخ‌زدایی بشه و آب اضافیش رو بگیرید.

تخم‌مرغ‌ها رو توی یه کاسه بزرگ بشکنید و خوب هم بزنید.

سبزی خرد شده، آرد، گردو، زرشک و ادویه‌ها رو به تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید و هم بزنید تا مایه یکدستی به دست بیاد.

توی یه ماهیتابه نچسب، روغن رو گرم کنید. مایه کوکو رو بریزید و صاف کنید. در ماهیتابه رو بذارید و اجازه بدید یه طرف کوکو حدود ۱۰ تا ۱۲ دقیقه بپزه و طلایی بشه.

کوکو رو برگردونید تا طرف دیگه هم سرخ بشه. بعد از اینکه هر دو طرف طلایی شد، اون رو برش بزنید و با نان تازه، ماست یا سبزی خوردن سرو کنید.

۲. نرگسی اسفناج: شام مقوی در ۲۰ دقیقه

نرگسی اسفناج یکی از غذاهای سنتی و پرخاصیت ایرانیه که علاوه بر طعم دلچسب، سرشار از آهن و مواد مغذیه. این غذا ترکیبی از اسفناج پخته، پیاز داغ معطر و تخم‌مرغه که برای صبحانه یا شام سبک بسیار مناسبه و می‌تونید اون رو تنها در عرض ۲۰ دقیقه تهیه کنید.

مواد لازم:

اسفناج تازه: ۵۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد متوسط

تخم‌مرغ: ۳ عدد

سیر: ۲ حبه (اختیاری)

نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم

روغن یا کره: به میزان لازم

طرز تهیه

 

اسفناج‌ها رو پاک کنید، بشورید و درشت خرد کنید.

توی تابه، پیاز رو نگینی خرد کرده و با روغن یا کره تفت بدید تا طلایی بشه. اگه دوست دارید، سیر رنده شده رو هم اضافه کنید و یه دقیقه دیگه تفت بدید.

اسفناج خرد شده رو اضافه کنید، حرارت رو زیاد کنید و مدام هم بزنید تا اسفناج آب بندازه و بپزه (حدود ۵ تا ۷ دقیقه).

نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید.

تخم‌مرغ‌ها رو یکی‌یکی روی اسفناج بشکنید. در تابه رو ببندید و اجازه بدید تخم‌مرغ‌ها به شکل نیمرو پخته بشن.

نرگسی رو با نان تازه سنگک یا لواش و ماست ساده سرو کنید.

۳. املت گوجه فرنگی: یک غذای ساده و نوستالژیک در ۱۵ دقیقه

املت گوجه فرنگی از ساده‌ترین و در عین حال خوش‌طعم‌ترین غذاهای ایرانیه که اغلب با خاطرات صبحانه‌های جمعی یا شام‌های ساده خانوادگی گره خورده. این غذا که از ترکیب تخم‌مرغ و گوجه‌فرنگی تهیه می‌شه، بسیار سریع و در کمتر از ۱۵ دقیقه آماده میشه و با استفاده از گوجه تازه و تخم‌مرغ محلی، یک غذای کامل و سیرکننده خواهید داشت.

مواد لازم:

گوجه فرنگی رسیده: ۴ عدد بزرگ

تخم‌مرغ: ۴ عدد

پیاز (اختیاری): ۱ عدد کوچک

نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم

روغن یا کره: به میزان لازم

طرز تهیه

 

اگه دوست دارید، پیاز رو نگینی خرد کرده و با کمی روغن توی ماهیتابه تفت بدید تا سبک بشه.

گوجه‌فرنگی‌ها رو پوست بگیرید (اختیاری) و ریز خرد کنید. اون‌ها رو به پیاز اضافه کنید و روی حرارت متوسط بذارید تا گوجه‌ها کاملاً پخته و آبشون بخار بشه (حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه).

نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید و طعم غذا رو تنظیم کنید.

تخم‌مرغ‌ها رو روی گوجه‌فرنگی‌ها بشکنید و هم بزنید تا با گوجه‌ها ترکیب بشن و املت ببنده.

املت رو با نان تازه، خیارشور یا سبزی خوردن سرو کنید و لذت ببرید.

۴. اشکنه پیاز داغ: غذایی گرم و مقوی در ۲۵ دقیقه

اشکنه پیاز داغ، نوعی خوراک سبک و سریع‌الطبخه که معمولاً در فصل سرما تهیه می‌شه. این غذای روستایی و مقوی با پیاز، تخم‌مرغ، ادویه و مقداری آب تهیه میشه و در کمتر از ۲۵ دقیقه آماده‌ست. اشکنه با طعم لطیف و گرمابخش خودش، به عنوان شام سبک یا غذای دوران بیماری هم شناخته میشه.

مواد لازم:

پیاز بزرگ: ۲ عدد

تخم‌مرغ: ۳ عدد

آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری

نعنا خشک: ۱ قاشق مرباخوری

زردچوبه، نمک، فلفل: به میزان لازم

آب جوش: ۲ لیوان

روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

پیازها رو خلالی یا نگینی خرد کنید و توی قابلمه با کمی روغن روی حرارت ملایم تفت بدید تا طلایی و کاراملی بشن.

زردچوبه و فلفل رو اضافه کنید و کمی دیگه تفت بدید تا عطرشون آزاد بشه.

آرد رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا بوی خامیش از بین بره.

نعنا خشک رو اضافه کنید و بلافاصله آب جوش رو روی مواد بریزید. اجازه بدید اشکنه بجوشه و طعم‌ها با هم ترکیب بشن (حدود ۱۰ دقیقه).

در انتها تخم‌مرغ‌ها رو دانه دانه توی قابلمه بشکنید و اجازه بدید توی آب نیم‌جوش پخته بشن. می‌تونید تخم‌مرغ‌ها رو هم نزنید تا جداگانه بپزن یا هم بزنید تا با اشکنه مخلوط بشن.

اشکنه رو داغ و همراه با نان سنگک یا تافتون و ترشی سیر یا خیارشور سرو کنید.

۵. عدسی: صبحانه‌ای سرشار از انرژی در کمتر از ۳۰ دقیقه

عدسی یکی از محبوب‌ترین غذاهای گیاهی در ایران هست که معمولاً برای صبحانه یا شام سبک سرو می‌شه. این خوراک مقوی، بر پایه عدس، پیاز، سیب‌زمینی (اختیاری) و ادویه‌های گرم طبخ می‌شه و سرشار از آهن و فیبره. اگه عدس از قبل پخته شده باشه یا از عدس‌های ریز و زودپز استفاده کنید، می‌تونید عدسی رو در کمتر از ۳۰ دقیقه تهیه کنید.

مواد لازم:

عدس: ۱ پیمانه

پیاز: ۱ عدد

سیب‌زمینی: ۱ عدد (اختیاری)

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، دارچین: به میزان لازم

روغن یا کره: به میزان لازم

آب: به مقدار لازم

طرز تهیه

پیاز رو ریز خرد کنید و توی قابلمه با کمی روغن تفت بدید تا طلایی بشه.

زردچوبه، فلفل و کمی دارچین رو به پیاز اضافه کنید و تفت بدید. رب گوجه‌فرنگی رو هم اضافه کنید و کمی سرخ کنید تا بوی خامیش گرفته بشه.

عدس پاک شده و شسته شده رو به قابلمه اضافه کنید. اگه دوست دارید، سیب‌زمینی خرد شده رو هم اضافه کنید.

مقداری آب به قابلمه اضافه کنید تا روی عدس‌ها رو بپوشونه.

اجازه بدید با حرارت ملایم، عدس‌ها پخته و نرم بشن (۲۰ تا ۳۰ دقیقه). در پایان، نمک رو اضافه کنید و بذارید خوراک کمی جا بیفته.

عدسی رو با کمی آب‌لیمو تازه یا آب‌نارنج و نان تازه سرو کنید.

۶. سیب زمینی تنوری فوری: میان‌وعده یا شام سریع و خوشمزه

سیب زمینی تنوری فوری یکی از ساده‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانیه که به خصوص برای شام سبک، میان‌وعده یا حتی پیک‌نیک مناسبه. برخلاف سیب‌زمینی تنوری سنتی، این نسخه فوری در ماهیتابه تهیه می‌شه و در کمتر از ۳۰ دقیقه آماده‌ست. می‌تونید اون رو با کره، سبزی خشک، پنیر یا تخم‌مرغ ترکیب کنید و یه غذای کامل و دلچسب داشته باشید.

مواد لازم:

سیب‌زمینی: ۴ عدد متوسط

کره یا روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل، آویشن یا نعنا خشک: به میزان لازم

پنیر پیتزا یا پنیر سفید (اختیاری): به میزان دلخواه

طرز تهیه

سیب‌زمینی‌ها رو با پوست خوب بشورید و به قطعات ضخیم حلقه حلقه کنید.

توی یه ماهیتابه نچسب، کمی کره یا روغن زیتون بریزید و حرارت رو متوسط کنید.

حلقه‌های سیب‌زمینی رو توی تابه بچینید، نمک و ادویه مورد نظر رو اضافه کنید و در تابه رو ببندید. اجازه بدید سیب‌زمینی‌ها به آرامی سرخ و نیم‌پز بشن.

بعد از حدود ۱۰ دقیقه، اون‌ها رو برگردونید تا طرف دیگه هم طلایی بشه.

اگه دوست دارید، در دقایق پایانی پخت، کمی پنیر روی سیب‌زمینی‌ها بریزید و در تابه رو بذارید تا پنیر ذوب بشه.

این غذا رو با ماست چکیده یا سس سیر سرو کنید.

۷. کوکو سیب زمینی: غذایی کلاسیک و اصیل در کمتر از ۲۰ دقیقه

کوکو سیب زمینی یکی از غذاهای کلاسیک و اصیل ایرانیه که در بیشتر خونه‌ها، به خصوص در روزهای پرمشغله یا برای پیک‌نیک و سفر، تهیه می‌شه. این غذای خوشمزه با ترکیبی ساده از سیب‌زمینی، تخم‌مرغ، پیاز و ادویه آماده می‌شه و اگه سیب‌زمینی‌ها از قبل پخته شده باشن، می‌تونید اون رو در کمتر از ۲۰ دقیقه روی میز بیارید. کوکو سیب‌زمینی هم به صورت داغ و هم سرد، کنار نان تازه و سبزی خوردن یا ماست، یه وعده کامل و سیرکننده‌ست.

مواد لازم:

سیب‌زمینی پخته و پوست کنده: ۳ عدد متوسط

تخم‌مرغ: ۳ عدد

پیاز رنده شده: ۱ عدد

آرد یا آرد سوخاری: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری، برای انسجام بهتر)

نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم

روغن سرخ‌کردنی: به مقدار لازم

طرز تهیه

سیب‌زمینی‌های پخته رو توی یه کاسه با گوشت‌کوب له کنید تا کاملاً نرم بشن.

پیاز رنده شده رو آبش رو بگیرید و به سیب‌زمینی اضافه کنید.

تخم‌مرغ‌ها رو بشکنید و به مواد اضافه کنید. نمک، فلفل، زردچوبه و در صورت تمایل آرد رو هم بیفزایید.

همه مواد رو با قاشق یا دست خوب ورز بدید تا خمیر یکنواختی به دست بیاد.

توی یه تابه نچسب، روغن رو گرم کنید. مایه کوکو رو به صورت دلخواه (گرد یا بیضی) با دست شکل بدید و توی روغن سرخ کنید.

هر طرف کوکو رو حدود ۴ تا ۵ دقیقه سرخ کنید تا طلایی و برشته بشه. بعد از سرخ شدن، کوکوها رو روی دستمال کاغذی قرار بدید تا روغن اضافیش گرفته بشه.

این غذا رو با ماست، خیارشور یا سبزی سرو کنید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

زهرا شریفی

زهرا شریفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت